KONSEPTIMME

Miten toimimme?

Koulutamme ulkomailta tulleita henkilöitä sekä kielitaitoisia suomalaisia vientiosaajiksi. Koulutetut henkilöt palkataan määräaikaisella sopimuksella avustamaan ja hoitamaan vientitoimintoja. Sopimusaikana FESH hoitaa työnantajavelvoitteet.

Lisäksi edustamme kokeneita vientipäälliköitä, jotka voidaan palkata määräaikaiseen tai jatkuvaan työsuhteeseen.

Näin saat osaavan vientiosaajan yritykseesi

  1. Tulemme tapaamaan Teitä tai haastattelette Teille sopivimmat henkilöt
  2. Saatte tarjouksen vientipäällikköpalvelustamme
  3. FESH ja yrityksenne tekevät  sopimuksen, joka on määräaikainen 6-12 kk
  4. Kouluttamamme vientihenkilö voi aloittaa työnteon yrityksessänne

Vientitoiminnan tavoitteet sekä työntekijän tehtävien ja vastuualueiden määrittely laaditaan aina yrityksen tarpeiden mukaan.
Jokaiselle yritykselle räätälöidään yksilöllinen vientitoiminnan kehityssuunnitelma, työnkuvaus ja tavoitteet, joita FESH -seniorikonsultti koordinoi taustalla. Määräaikainen vientipäällikköpalvelu voidaan toteuttaa tehokkaasti, pienin kustannuksin ja vähäisin riskein.

FESH -vientiasiantuntijoiden tavoitteena on aina:
Vientitoimintojen perustaminen tai vahva kehittäminen
Liikevaihdon määrätietoinen kasvattaminen
Kannattava kaupanteko

Lataa Yritysesite

TUTUSTU VIENTIASIANTUNTIJOIHIN

KATSO VIDEO

Katso alta video, jossa toimitusjohtaja Lauri Karppanen kertoo kuinka vientiä voidaan parantaa.

NÄIN MUUT SANOIVAT MEISTÄ

”Viennin Kauppahuoneen FESH-palvelu toimii mainiolla tavalla, joten palvelunne oli helppo ostaa. Kustannukset olivat asialliset ja riski epäonnistumisesta oli minimaalinen.

Toimintaa päästiin kehittämään nopealla aikataululla, koska harjoittelijan motivaatio oli kohdallaan ja saimme hänen kauttaan sekä FESH:ltä käyttöömme lisätietoa vientiin liittyvistä asioista.

FESHiltä saamamme osaaja  on suoriutunut töistään oikein hyvin ja on mielestämme saanut hyvät valmiudet myyntimme kehittämiseen venäjänkielisille alueille Viennin Kauppahuone FESHin järjestämässä koulutusjaksossa.

Tästä syystä palkkasimme tämän kaverin yritykseemme pysyvään työsuhteeseen.”

Pekka Hosio, Champion Door Oy
”Lauri Karppanen suunnitteli ja ohjasi viennin valmennusohjelman ja etsi alueelta sopivia yrityksiä, joihin valmennettavia opiskelijoita pyrittiin sijoittamaan.
Työtehtävät määritettiin kohdistuvaksi ensisijaisesti ao. opiskelijan kotimaahan. Hankkeeseen saatiin mukaan useita yrityksiä Oulun Eteläisestä.

FESH teki sopimukset kahden alueellamme olevan teollisuusyrityksen kanssa siitä, että valmennusryhmästä kaksi tuoretta insinööriä pääsi käynnistämään vientitoimintaa näissä yrityksissä Viennin Kauppahuoneen palkkalistoilla. Useita muita kohteita on edelleen valmisteluvaiheessa.
Hanke tukee myös valtakunnallisesti pyrkimyksiä nostaa suomalaisten pk-yritysten kansainvälistymistä.

Ylivieskan yksikkö on ollut erittäin tyytyväinen FESH-yhteistyöhön ja se pyrkii löytämään pilot-vaiheen jälkeen toimivia ja pysyviä ratkaisuja ulkomaalaisten opiskelijoiden sijoittumisessa suomalaisiin yrityksiin.”

Hannu Leppälä, Centria Ammattikorkeakoulu
”Ammattimaisesti laadittu koulutusohjelma on tarkkaa, ajantasalla olevaa ja käytännönläheistä. Sen lisäksi että ryhmässämme on ollut innostunut oppimisilmapiiri, FESHin Lauri Karppanen antoi opiskelijoille vastaukset vientiä koskeviin kysymyksiin omalla pitkäaikaisella kokemuksellaan.

Yhdessä omalla kansainvälisen kaupan koulutuksellani tämä koulutus on antanut minulle taidot hoitaa menestyksekkäästi kansainvälistä kauppaa.
Lisäksi olen saanut käytännön ohjeita viennin rutiinitehtävien hoitamiseksi.

Suosittelen lämpimästi tätä koulutusta henkilöille, jotka haluavat kehittyä kansainvälisen kaupan asiantuntijoiksi.”

Enoh Ibok Jackson, FESH -opiskelija
”Onpas nerokas oivallus ja hieno liike-idea suomalaisen viennin vauhdittamiseksi! Nostan hattua hienosta ideasta, jota toteutamme itsekin ympäri maailmaa.”
Niko Palosuo, Covestro
Kysy lisää muista referensseistämme puh. 040-728 9498.
Viennin Kauppahuone FESH