Etusivu  │  Yritys  │  Tarina

TARINAMME

Näin se alkoi...

Lauri Karppanen on taustaltaan koneinsinööri ja hän on myynyt suomalaisia teollisuustuotteita Keski-Eurooppaan vuodesta 1988 alkaen.

Havainto

Työskennellessään vientimarkkinointitehtävissä Suomessa ja Saksassa Lauri Karppanen havaitsi, ettei suomalaisia tuotteita ollut juurikaan tarjolla Keski-Euroopassa. Samoin hän kuuli monista ongelmista, mitä suomalaiset yrittäjät olivat Saksan markkinoilla kokeneeet. Esim. Saksaan myytiin englannin kielellä tietämättä, että 85 % kaupasta Saksassa tehtiin saksan kielellä. Samoin hän koki Saksassa asuessaan monta kulttuurieroista johtuvaa haastetta.

Asian korjaamiseksi hän alkoi suunnitella, miten suomalaiset pk-yritykset voisivat paremmin viedä tuotteitaan.

Palatessaan takaisin Saksasta Suomeen hän totesi, että Suomessa on käyttämätön voimavara viennissä – kansainväliset opiskelijat.

Viennin Kauppahuone FESH syntyy

Keskusteltuaan muutaman oppilaitoksen kanssa hän totesi, että asian korjaamiseksi olisi tehtävä jotakin ja vuonna 2012 hän perusti yrityksen Viennin Kauppahuone FESH.  

Ulkomailta tulleet henkilöt vientiosaajaksi ja hyödyksi Suomalaisille vientiyrityksille

Yrityksen konsepti on kouluttaa ulkomailta tulleita henkilöitä vientiosaajaksi. Koulutuksen jälkeen heitä markkinoidaan vientiyrityksille riskittömällä vuokrasopimuksella. Näillä henkilöillä on oman maansa kieli- ja kulttuurituntemus ja he pystyvät saamaan kauppaa keskimäärin paremmin kuin suomalaiset kielitaitoiset vientimyyjät.

Koska yritys kuuli joiltaan asiakkailtaan, että he arvostavat kokeneita henkilöitä, kehitettiin konsepti näiden henkilöiden vientipalvelujen tuottamiseksi.

Kasvava määrä tyytyväisiä asiakkaita ja palkattuja vientiosaajia

Yritys on saanut erittäin positiivista palautetta monelta taholta ja on tehnyt useita sopimuksia vientiyritysten kanssa, jotka ovat saaneet näin myyntitehtäviinsä kansainvälisiä vientiosaajia. Nämä vientihenkilöt myyvät tuotteita omiin kotimaihinsa ympäri maailmaa.

Case Leimet Oy / tj. Antti Leino:

"Viennin Kauppahuone FESH:n vientikouluttama, Suomeen Boliviasta ja Kolumbiasta muuttanut Bea eli Beatriz Arze on osoittautunut erittäin  aktiiviseksi ja aikaansaavaksi vientimyyjäksi. Saimme hänet FESHin kautta riskittömällä vuokrasopimuksella vuoden 2019 alussa.

 Tarkoituksenamme on pureutua yhä vahvemmin kiinni latinalaisen Amerikan markkinoihin ja Bean ansiosta uskon meidän siinä myös onnistuvan. 
Tulemme palkkaamaan Bean pysyvään työsuhteeseen ja suosittelemme lämpimästi Viennin Kauppahuone FESH:n palveluja myös muillekin maailmalle pyrkiville yrityksille."

Vientiyrityksille kansainvälisiä vientiosaajia kokeneiden viennin ammattilaisten tuella riskittömällä vuokrasopimuksella 

Organisaation toiminta perustuu vahvaan viennin asiantuntemukseen. Edustajamme eri puolella Suomea ovat kokeneita viennin ammattilaisia.

Yrityksen tavoitteena on, että yhä useammat vientiyritykset tarttuisivat tähän riskittömään vaihtoehtoon.

Näin sanotaan Laurista

Oulun Kauppakamari, Esa Pellikainen, varatoimitusjohtaja

”Lauri Karppanen omaa pitkän ja menestyksellisen vientikaupan kokemuksen ja pystyy auttamaan yrityksiä käytännönläheisesti. Hän on toiminut erittäin aktiivisesti alueemme kansainvälistymisen edistämiseksi ideoimalla ja toteuttamalla monia toimintoja yritysten ja myös muiden alueemme toimijoiden kuten oppilaitosten kansainvälistymiskysymyksiin."

Kiinnostuitko?