Etusivu  │  Yhteystiedot  │  Tietosuoja- ja evästeseloste, käyttöehdot


Tietosuoja- ja
evästeseloste

Tietosuojaseloste

25.5.2018 alettiin soveltaa EU:n yleistä tietosuoja-asetusta, GDPR (General Data Protection Regulation). Asetuksen tavoitteena on luoda yhtenäinen tietosuojalainsäädäntö EU:n sisälle sekä yhdenmukaistaa henkilötietojen käsittelyä EU-alueella. 

Tällä tietosuojaselosteella toteutetaan Viennin Kauppahuone FESH:n (jäljempänä ”FESH”) EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (”GDPR”) 2016/679 mukainen läpinäkyvä informointi rekisteröidyille 13 ja 14 artiklan mukaisista tiedoista ja 15–22 artiklojen mukaisista rekisteröidyn oikeuksista tiiviisti esitetyssä, läpinäkyvässä ja helposti ymmärrettävässä muodossa.

Yksityisyyden suojaaminen on erittäin tärkeää FESH:ssa – haluamme säilyttää henkilötietosi tietoturvallisesti. Tällä sivulla löydät tietoja siitä, kuinka keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi. FESH:n henkilötietoja käsitellään tämän tietosuojailmoituksen ja sovellettavan lainsäädännön, kuten yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) ja kansallisen tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

1. Rekisterin pitäjä

Viennin Kauppahuone FESH
Y-tunnus: 1934015-2
Köykkyrintie 38
90450 Kempele
info (at) fesh.fi
040 728 9498
Tietosuoja-asioista vastaava henkilö: Lauri Karppanen.

2. Henkilötietojen käsittelyn peruste ja tarkoitus

Asiakasrekisteri

FESH käsittelee henkilötietoja yleisesti asiakkuuden hoitoon liittyviin tarkoituksiin, maksunvalvontaan, vastatakseen asiakkaiden lähettämiin tiedusteluihin ja palautteeseen, palvelun ja liiketoiminnan kehittämiseen ja tilastollisiin tarkoituksiin. Henkilötiedot kerätään asiakkailta joko asiakkaaksi rekisteröitymisen yhteydessä tai asiakassuhteen aikana taikka asiakkaiden muun erillisen suostumuksen perusteella. Käsittelyn oikeusperusteena on tietosuoja-asetuksen 6 artiklan a-kohdan mukainen suostumus, b-kohdan mukainen sopimus tai f-kohdan mukainen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettu etu, esimerkiksi asiakassuhde.

Asiakasrekisteri sisältää seuraavia henkilötietoja:

Henkilötiedot: etunimi ja sukunimi
Yhteystiedot: katuosoite, postinumero ja kaupunki, e-mail, puhelinnumero

3. Miten tietoja käsitellään?

FESH käsittelee henkilötietoja yksinomaan siinä tarkoituksessa, jota varten ne on kerätty ja edellä kuvattu. Henkilötietoja ei käsitellä enempää kuin on tarpeen tietyn tarkoituksen kannalta.

Henkilötietojen säilyttämisessä noudatamme lakisääteisiä säilytysaikoja, esimerkiksi kirjanpitolaista johtuvia.

FESH on toteuttanut asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet, joilla henkilötiedot suojataan. Paperisia dokumentteja säilytetään hyvässä järjestyksessä lukollisissa tiloissa ja toimistojemme tietokoneet ja palvelimet on suojattu asianmukaisesti. Meillä on myös sisäiset toimintatavat henkilötietojen turvalliselle käsittelylle.

4. Henkilötietojen luovutus

Emme luovuta henkilötietoja kolmansille osapuolille, ellei se ole välttämätöntä sovellettavan lainsäädännön mukaan tai tarpeellista oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

FESH:n käyttämillä palveluntarjoajilla voi olla pääsy FESH:n hallinnoimiin henkilötietovarantoihin, jotta nämä yritykset voivat suorittaa FESH:n pyytämiä palveluita. Nämä yritykset ovat velvollisia noudattamaan FESH:n kanssa solmittuja tietojenkäsittelysopimuksia ja niiden on toteutettava tarvittavat tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi.

5. Profilointi

Henkilötietoja ei käytetä profilointiin tai muuhun automaattiseen päätöksentekoon.

6. Missä tietosi käsitellään?

Henkilötietoja käsitellään EU/ETA-palvelimissa, eikä viedä EU/ETA-alueen ulkopuolelle. 

7. Rekisteröidyn oikeudet

Voit milloin tahansa käyttää seuraavia henkilötietojesi käsittelyyn liittyviä oikeuksia:

Rekisteröidyn oikeus saada pääsy omiin henkilötietoihin

Tämä sisältää mm. oikeuden saada tieto siitä, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietoja, mitä henkilötietoja käsitellään ja mitä varten tietoja käsitellään. Sinulla on myös oikeus pyytää, että virheellisiä tai puutteellisia henkilötietoja korjataan.

Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, kun henkilötietojasi käsitellään suoramarkkinointia varten tai kun käsittely perustuu rekisterinpitäjän oikeutettuun etuun, esimerkiksi asiakassuhteeseen.

Oikeus tietojen poistamiseen

Voit myös pyytää henkilötietojesi poistamista, kun jokin seuraavista ehdoista täyttyy:
        - henkilötietojasi ei enää tarvita tarkoituksiin, joihin ne on kerätty,
        - henkilötietojesi käyttö perustuu antamaasi suostumukseen ja haluat peruuttaa antamasi 
          suostumus
        - käsittely on lainvastaista tai
        - henkilötiedot on poistettava rekisterinpitäjään sovellettavan lakisääteisen velvoitteen 
          noudattamiseksi

Huomaa että jossain tilanteissa lakisääteiset velvoitteet voivat estää meitä luovuttamasta tai poistamasta henkilötietojasi tai muutoin estää sinua käyttämästä oikeuksiasi.

Jos sinulla on valituksia siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi tai haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä milloin tahansa. Meillä on myös laillinen velvollisuus varmistaa, että tietojasi pidetään ajan tasalla. Kehotamme sinua avustamaan meitä noudattamaan tätä velvoitetta varmistamalla, että ilmoitat meille mahdollisista muutoksista ottamalla meihin yhteyttä. Asiakas voi kieltää tietojensa käytön ja käsittelyn markkinointitarkoituksiin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse info (at) fesh.fi. Muut yhteydenotot on tehtävä kirjallisena ja toimitettava allekirjoitettuna osoitteeseen: 

Viennin Kauppahuone FESH
Köykkyrintie 38
90450 Kempele.

Jos haluat tehdä kansallisen valvontaviranomaisen valituksen henkilötietojesi käsittelystä, voit tehdä sen ottamalla yhteyttä paikalliseen tietosuojaviranomaiseen (Suomessa tietosuojavaltuutettu www.tietosuoja.fi).


Evästeseloste

Viennin Kaupahuone FESH sivustolla käytetään evästeitä (”cookies”) mm. sivuston käytön seuraamiseen ja kohdennetun personoidun sisällön tuottamiseen sivuston käyttäjälle. Näin palvelua voidaan kehittää edelleen aiempaa käyttäjäystävällisemmiksi. Voit estää evästeiden käytön selaimessa, mutta tällöin verkkopalvelun toiminnallisuus saattaa heikentyä ja osa palvelun toiminnallisuuksista ei toimi lainkaan. Käyttäjän verkkoselain todennäköisesti hyväksyy evästeet oletusasetuksin, mutta käyttäjä voi myös torjua evästeiden käytön oman selaimen asetuksista. Lisätietoja selainkohtaisista käyttöohjeista saat selaimesi valmistajan ohjeista.

Käytämme Google Analytics -palvelua. Anonyymi kävijätilastointi perustuu selaimesi ja nettiyhteytesi välittämiin puhtaasti teknisiin tietoihin, eikä tässä tilastoinnissa saada tietoja itse kävijästä henkilönä. Google Analytics käyttää evästeitä, joiden avulla voimme analysoida, miten käyttäjät käyttävät sivustoa. Se laskee kävijöiden lukumäärän ja kertoo meille asioista kaiken käyttäytymisensä - kuten tyypillisen oleskelun kesto sivustossa tai keskimääräisen sivumäärän, jonka käyttäjä tarkastelee.

Raporteista selviää, kuinka moni sivuston käyttäjistä vierailee sivustolla tietyllä ajanjaksolla. Google Analyticsin käytön voi halutessaan estää selaimen laajennusosalla.

1. Mitä evästeet eli cookiet ovat?

Eväste eli cookie on tiedosto, joka tallennetaan tietokoneelle käyttäjän vieraillessa palvelun internetsivustoilla. Tiedosto sisältää pienen määrän tietoa siitä, mitä käyttäjä tekee vierailunsa aikana palvelun sivustolla. Palvelin lähettää tiedon käyttäjän toiminnasta sivustolla käyttäjän omalle selaimelle. Seuraavan kerran käyttäjän vieraillessa samalla sivustolla tieto voidaan hakea suoraan omalta koneeltasi palvelimen sijaan.

2. Ovatko evästeet haitallisia?

Evästeistä ei ole haittaa tietokoneelle, tiedostoille tai netin käytölle. Evästeet ovat tavallisia tekstitiedostoja, jotka eivät voi sisältää viruksia. Tiedostot ovat lisäksi pienikokoisia, joten koneesi muisti ei täyty, vaikka sallitkin evästeiden tallennuksen koneellesi. Evästeet eivät myöskään mahdollista käyttäjän kovalevyllä olevien tietojen tutkimista.

3. Kuinka voit hallita evästeitä?

Voit hallita ja/tai poistaa evästeitä vapaasti. Ohjeita löytyy osoitteesta allaboutcookies.org. Voit poistaa kaikki tietokoneellasi olevat evästeet, ja useimmat selaimet voi asettaa torjumaan ne kokonaan. Muista kuitenkin, että jos torjut evästeet, joudut määrittämään tietyt asetukset aina uudestaan sivustolle palatessasi. Saattaa myös olla, että et voi käyttää joitakin sivustolla olevia palveluja ja toimintoja.


Käyttöehdot

KÄYTTÖEHDOT, VIENNIN KAUPPAHUONE FESH

1. PALVELUN TOIMINTA

YLEISTÄ

Viennin Kauppahuone FESH ("FESH") tarjoaa asiakkaalle ("Asiakas") vientikoulutuksia ja myy vientikurssimateriaalia. Tämä tarkoittaa sitä, että FESH tarjoaa Asiakkaalle käyttäjänä mahdollisuuden tehdä verkkosivustossa kyselyjä ja yhteydenottopyyntöjä luennoista sekä kurssimateriaaleista.

YHTEYDENOTTOPYYNNÖT JA KYSELYT

Kaikki pyynnöt tehdään verkkosivustossa itse valitsemalla yksi tai useampi luento tai
kurssimateriaali, joista halutaan saada lisätietoja. Kun Asiakas on tehnyt pyynnön, FESH ottaa yhteyttä ja tarjoaa lisätietoja. FESH tallentaa Asiakkaan asiakastiedon auttaakseen häntä koulutuksen tai kurssimateriaalin valinnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että FESH voi mm. markkinoida palvelujaan ja koulutuksiaan, lähettää uutiskirjeitä ja muita kohdistettuja viestejä sekä kerätä ja analysoida tietoa.

LUENNON JA KURSSIMATERIAALIN SISÄLTÖ

FESH antaa Asiakkaalle verkkosivustossa mahdollisimman yksityiskohtaisia tietoja kaikista
luennoista ja kurssimateriaaleista, jotta FESH voi auttaa Asiakasta asiakkaana saamaan
mahdollisimman paljon hyödyllistä tietoa. FESH pidättäytyy kuitenkin tähän liittyvästä vastuusta, sillä joissain tapauksissa tietoja saattaa puuttua tai luentoihin ja kurssimateriaaleihin saattaa tulla muutoksia. 

Jos Asiakkaalla on kysyttävää luennoista, kurssimateriaaleista tai muuta kysyttävää, hän voi ottaa yhteyttä FESH:iin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info (at) fesh.fi tai soittamalla numeroon 040 728 9498.

2. HINNAT JA LASKUTUS

Ellei toisin ole kirjallisesti sovittu, Palvelun ja siihen liittyvien lisäpalveluiden hinnat määräytyvät FESH:n voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Hintoihin lisätään lain mukainen arvonlisävero, jos toisin ei ole ilmoitettu. Palvelun hinta määräytyy tilausjakson alkamishetken mukaan. 

Jos Asiakkaan maksusuoritus viivästyy yli 14 päivää, FESH:lla on oikeus olla toimittamatta Asiakkaan tilaamia vientiluentoja ja/tai vientikurssimateriaaleja sekä tarvittaessa on oikeus periä viivästyneistä suorituksista lain mukainen viivästyskorko, samoin kuin kohtuullinen muistutusmaksu maksukehotuksesta. Mikäli erääntynyttä maksua ei ole suoritettu maksukehotuksesta huolimatta, saatava siirretään perintätoimiston perittäväksi.

3. ASIAKKAAN VASTUU

Hyväksymällä ehdot Asiakas sitoutuu noudattamaan FESH:n Palvelun käyttöehtoja. Kun Asiakas on tehnyt pyynnön Palvelun kautta, FESH lähettää vahvistusviestin sähköpostiosoitteeseen, jonka
Asiakas on ilmoittanut pyynnössä, joka sisälsi myös hänen yhteys- ja asiakastietonsa sekä mahdolliset muut tiedot.

Asiakkaan vastuulla on varmistaa, että pyynnössä hänen antamansa tiedot ovat oikeat ja ajantasaiset ja että hän pitää tiedot päivitettyinä. Jos Asiakkaan antaman tiedot osoittautuvat virheelliseksi tai muulla tavoin puutteellisiksi, FESH:lla on oikeus olla toimittamatta Palvelua.
Asiakkaan vastuulla on myös varmistaa, että hänen kirjautumistietonsa säilytetään turvallisesti, eikä niitä levitetä.

Asiakkaalla ei ole käyttäjänä oikeutta käyttää FESH:n tavaramerkkiä, tunnettuutta tai yrityksen nimeä muutoin kuin Palvelun käytön edellyttämällä tavalla.

Asiakas ei saa luovuttaa ostamiaan vientikurssimateriaalia kolmansille osapuolille ilman FESH:n lupaa. 

4. PALVELUN OIKEUDET 

Kaikki immateriaalioikeuden Palveluun, sen sisältöön, ominaisuuksiin ja toiminnallisuuksiin sekä niiden myöhempiin muutoksiin kuuluvat yksin FESH:lle tai sen lisenssinantajille. Asiakas saa rajoitetun ei-yksinomaisen oikeuden käyttää palvelua omassa sisäisessä liiketoiminnassaan Sopimuksen ja Sopimusehtojen mukaisesti. Palvelun ja sen sisällön tai osien kopiointi, jäljentäminen, eteenpäin välittäminen, levittäminen tai käyttäminen muuten kuin näiden Sopimusehtojen mukaisesti on ehdottomasti kielletty. 

5. HENKILÖTIETOJEN HALLINTA JA TIETOJEN SUOJAUS


6. ASIAKKAAN HENKILÖTIEDON POISTO

Jos Asiakas haluaa poistaa henkilötietonsa, hän on ilmoitettava siitä sähköpostitse osoitteeseen info (at) fesh.fi.

7. LIIKESALAISUUDET

Sekä FESH että Asiakas sitoutuvat pitämään tietoonsa saamat toisen osapuolen liikesalaisuudet ja muut luottamukselliseksi ymmärrettävät vastaavat tiedot ja aineistot salassa.
FESH:lla on oikeus käyttää Asiakkaan nimeä ja logoa referenssikäytössä, ellei Asiakas ole sitä nimenomaisesti kieltänyt.

8. MUUTA

FESH täten sanoutuu irti kaikesta vastuusta voimassa olevan lainsäädännön sallimassa
laajuudessa koskien asiakkaille tai mille tahansa kolmannelle osapuolelle aiheutuneita suoria ja
välillisiä vahinkoja ja/tai menetyksiä tai vahinkoja, jotka liittyvät Palvelun käyttöön tai käytön estymiseen, riippumatta siitä, miten vahinko on tapahtunut, ja siitä, onko vahinko aiheutunut
huolimattomuudesta, sopimusrikkomuksesta tai muusta syystä.

Tässä osiossa mainittu vastuuvelvollisuuden rajoitus ei muuta tai rajaa Asiakkaan oikeuksia kuluttajana eikä jätä pois tai rajoita vastuuvelvollisuutta siinä laajuudessa, kuin voimassa oleva
lainsäädäntö ei sitä salli.

Jos jonkin näiden ehtojen lausekkeista katsotaan olevan lainvastainen, virheellinen tai kelvoton täytäntöönpantavaksi mistä tahansa muusta syystä, kyseinen lauseke on poistettava
eikä se vaikuta muiden ehdoissa olevien lausekkeiden kelpoisuuteen tai täytäntöönpanoon.

Nämä ehdot on laadittu ja niitä on tulkittava Suomen lainsäädännön mukaisesti.

9. RATKAISU RIITATILANTEISSA

Jos FESH:n ja Asiakkaan välille muodostuu näistä ehdoista tai muusta syystä aiheutuva riitatilanne,
osapuolten on ensin yritettävä ratkaista tilanne sopimalla. Jos osapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen, riita voidaan ratkaista Suomen yleisessä valituslautakunnassa, siinä määrin
kuin lautakunta on pätevä tutkimaan asiaa. Muussa tapauksessa riita ratkaistaan yleisessä tuomioistuimessa Suomessa.

Vaikka jokin tämän Sopimuksen kohta todettaisiin pätemättömäksi, laittomaksi tai kannekelvottomaksi, se ei vaikuta muiden sopimuskohtien pätevyyteen, vaan ne säilyvät voimassa.

Kempele, 19.03.2020


"Korkealaatuista osaamista
vauhdittamaan yrityksenne
vientiä."

Yhteystiedot

Köykkyrintie 38
90450 Kempele

   040 728 9498
   info (at) fesh.fi
   www.fesh.fi